Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

5ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Βενεράτο Δήμου Παλιανής


Ξεκινησε τη Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010, το 5ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής.
Το Συμπόσιο Γλυπτικής αποτελεί έναν θεσμό που ξεκίνησε το Καλοκαίρι του 2006 από τον Δήμο Παλλιανής μετά από μια συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, που αποφάσισαν να σμιλέψουν έργα στη πέτρα και να δωρίσουν τα γλυπτά αυτά στην περιοχή.
Με την πάροδο των χρόνων και με την συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή καλλιτεχνών απ’ όλη την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, το Συμπόσιο απέκτησε μεγαλύτερη φήμη και κύρος και έχει εξελιχθεί σε μια πραγματικά αποκεντρωμένη δράση Πολιτισμού στην ενδοχώρα με την υποστήριξη και πολλών θεσμικών φορέων όπως η Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης, η ΤΕΔΚ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κ.α. .
Σήμερα, στη 5η του χρονιά και ενόψει του Καλλικράτη, συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ηρακλείου στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει. Ο νέος ισχυρός Δήμος Ηρακλείου, παραλαμβάνει ένα θεσμό με στέρεο παρελθόν και με σημαντική προοπτική για την ανάπτυξη της περιοχής.

Από τη Παρασκευή 23 Ιουλίου και μέχρι την Πέμπτη 12 Αυγούστου το κοινό θα μπορεί να συναντά τους καλλιτέχνες στο χώρο δημιουργίας τους (στο Βενεράτο) καθημερινά από 10π.μ. έως 6μ.μ.

Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρα 20.30, με την Εκδήλωση Λήξης του Συμποσίου. Σε μια παραδοσιακή μουσική γιορτή με κρασί και εδέσματα της περιοχής, θα παρουσιαστούν τα έργα που φιλοτέχνησαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και που στη συνέχεια θα διακοσμούν διάφορες περιοχές του Δήμου Παλλιανής και της πόλης του Ηρακλείου.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής είναι:

1.Γκίγκναμπερ Γιάν – Γαλλία
2.Γκράμμα Γκάμπριελ – Ρουμανία

3.Μοντασιέ Αντελίν – Γαλλία

4.Νικολακάκης Γιώργος – Ελλάδα

5.Ρόκος Κυριάκος – Ελλάδα

6.Ρόστας Μπεάτα – Ουγγαρία

7.Σκίλχιμ Kεφαλία – Αλβανία

8.Τσιγγένης Γιάννης – Ελλάδα

9.Χαρκούτσης Μανώλης – Ελλάδα

10.Χατζάκη Φωτεινή – Ελλάδα

11.Χουλιαράς Γιώργος – Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου