Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΥΓΟΥΣΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΣΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ....

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που τελέστηκαν φέτος τον Αύγουστο στο Βενεράτο του Δήμου Παλιανής. Εκδηλώσεις που είχαν καλή οργάνωση,  ποιότητα και συμμετοχή του κόσμου.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τον πολιτιστικό σύλλογο Βενεράτου
Συγκεκριμένα
Στίς 10 Αυγούστου ο Γιάννης Κασσωτάκης έδωσε μια καταπληκτική συναυλία σ' ένα φαντασμαγορικό φυσικό περιβάλλον στο ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου, στην έξοδο του ομώνυμου φαραγγιού.
Στίς 11 Αυγούστου παρέες μαζεύτηκαν στην "Άκρα" του χωριού, ένα μέρος με καταπληκτική θέα και αρχιτεκτονική και διασκέδασαν με μουσική και μαντινάδες από ερασιτέχνες οργανοπαίκτες του χωριού.
Στις 13 Αυγούστου στο χώρο του γυμνασίου δώθηκε συναυλία με τους Ψαρογιώργη, Μαρία & Κώστα Σκουλά και τον Γιώργη Μανωλάκη. Παράλληλα με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη  Νίκου Ξυλούρη ,ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου.

 τίμησε την Ουρανία Ξυλούρη συχωριανή και σύζυγο του μεγάλου Κρητικού λυράρη σε μία συγκινητική εκδήλωση
Στις 14 Αυγούστου παραμονή της εορτής της Κοιμησης της Θεοτόκου ,με το γειτονικό μοναστήρι της Παλιανής να εορτάζει ,πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου με το συγκρότημα του Γιώργη Σακαλάκη.

Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 5ο Διεθνές συμπόσιο γλυπτικής που συνδιοργανώθηκε από τους Δήμους Παλιανής και Ηρακλείου
Θέμα του Συμποσίου ο στίχος από το ποίημα “Ερωτικός λόγος” του Γιώργου Σεφέρη ” Στην πέτρα της υπομονής προσμένουμε το θάμα” .

Στις 12 Αυγούστου οι καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους σε μια εκδήλωση που πλαισιώθηκε από παραδοσιακή μουσική γιορτή με κρασί και εδέσματα της περιοχής.
Συμμετείχαν δέκα γλύπτες/τριες οι :
■ Υann Guignabert ( Γαλλία )

■ Adeline Montassier ( Γαλλία )

■ Beata Rostas ( Ουγγαρία )

■ Gabriel Grama ( Ρουμανία )

■ Φωτεινή Χατζάκη ( Ελλάδα )

 ■ Κυριάκος Ρόκος ( Ελλάδα )

■ Χουλιαράς Γιώργος ( Ελλάδα )

■ Μανώλης Χαρκούτσης ( Ελλάδα )

■ Γιάννης Τσιγγένης ( Ελλάδα )

■ Γιώργος Νικολακάκης ( Ελλάδα )



.


 
 
 
 
 
 
 
Συγχαρτήρια παιδιά και του χρόνου ακόμα καλύτερα !!!
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ http://glypto.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου