Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

«Βεγγέρα» στην «Άκρα» Βενεράτου


Εκδήλωση «Βεγγέρα» στην «Άκρα» Βενεράτου

Την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 5.30 μ.μ.
Εκδήλωση «Βεγγέρα» στην «Άκρα» Βενεράτου
Από την περσινή «Βεγγέρα»

Μία ασυνήθιστη «Βεγγέρα» για μικρούς και μεγάλους, που θα περιλαμβάνει εικαστικού χαρακτήρα κατασκευές, βιβλιοπαρουσίαση, μουσική από εφήβους και νέους του χωριού, χορό, κρασί, τσικουδιά και μεζέδες, διοργανώνει την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 5.30 μ.μ. ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου «Απόλλων».
Πρόκειται για μία καθιερωμένη εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία, στη μαγευτική «Άκρα» του Βενεράτου, όπου δεσπόζουν τα βενετσιάνικα αρχοντικά σε μία εκπληκτικού φυσικού κάλλους θέα.
Καλλιτέχνες του Βενεράτου θα κάνουν μαθήματα γλυπτικής σε πηλό, ζωγραφικής, σφυρίλατου και γκράφιτι σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης θα λειτουργήσει ειδικό περίπτερο παρουσίασης βιβλίων.


Το εκπληκτικό γλυπτό της Lyudmyla Misko που τοποθετείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης του πολιτιστικού συλλόγου
Μόλις βραδιάσει έφηβοι και νέοι του χωριού θα πάρουν τις λύρες, τα μαντολίνα, τις κιθάρες και τις ασκομαντούρες τους για την έναρξη της μουσικής βραδιάς. Κι όπως είναι επόμενο όλοι θα χορέψουν στους ρυθμούς της παραδοσιακής, κρητικής μουσικής.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου θα προσφέρει κρασί και τσικουδιά. Θα υπάρξουν και μεζέδες σε….συμβολική τιμή.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πολιτιστικός σύλλογος τοποθετεί στο χώρο της «Άκρας» το θαυμάσιο γλυπτό με τίτλο «Η αρπαγή της Ευρώπης» της καθηγήτριας Γλυπτικής από την Ουκρανία Lyudmyla Misko. Το γλυπτό δημιουργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο  στο πλαίσιο του διεθνούς  συμποσίου Γλυπτικής που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου «Απόλλων».

Cretalive.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου