Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Aυλαία την Κυριακή για το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο



Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ. μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που διοργάνωσε ο πολιτιστικός
σύλλογος Βενεράτου «Απόλλων». Έξι γλύπτες από την Αίγυπτο, την Ουκρανία, την Ισπανία και την Ελλάδα θα παραδώσουν τα θαυμάσια έργα τέχνης που φιλοτέχνησαν στο χώρο του συμποσίου από την 1η Σεπτεμβρίου σε μάρμαρο Γορτύνης και κρητικό πωρόλιθο. Τα έργα τους θα παρουσιάσουν ακόμα τέσσερις καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν φιλικά στο διεθνές συμπόσιο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την παρουσίαση των κρασιών οινοποιείων από το Βενεράτο, την Αυγενική, τη Σίβα και τις Δαφνές, ενώ χορηγοί της βραδιάς είναι ο «Κρητικός Φούρνος», Νερό «Ρούβας» και οι Ενώσεις Μεσαράς και Μονοφατσίου που θα προσφέρουν τα εκλεκτά προϊόντα τους. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, με διοργανωτή τον πολιτιστικό σύλλογο Βενεράτου και χωρίς να επιβαρύνει στο παραμικρό κάποια δημόσια ή δημοτική αρχή.
Όλες αυτές τις μέρες φιλοτεχνούσαν τα έργα τους, μπροστά στα μάτια του φιλότεχνου κοινού ο καθηγητής Γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου Essam Darwish,  η καθηγήτρια Γλυπτικής στο διεθνές   British International School του  Κιέβου Lyudmyla Mysko, ο γλύπτης  Pablo Tardáguila από την Ισπανία και οι Έλληνες γλύπτες Χρήστος Τσουμπλέκας, Μανώλης Χαρκούτσης και Χαράλαμπος Χρηστάκης.
Φιλικά  λαμβάνουν  ακόμα μέρος οι καλλιτέχνες από το Βενεράτο Αλέξανδρος Μετζάκης και Χάρης Σπινθάκης και οι απόφοιτοι της σχολής Μαρμαρογλυπτικής της Τήνου Νίκος Πετειναράκης και η Νικολέτα Κατσαμπέρη.
Στο πλαίσιο του συμποσίου  λειτούργησε καλλιτεχνικό – εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από τον Κώστα Θαλασσινάκη και την Πόπη Φασουλάκη.  Σκίτσα του συμποσίου δημιούργησε  η  Ευριδίκη Λεκάκη.
Στηρίχθηκε στον εθελοντισμό και τις χορηγίες
Το συμπόσιο στηρίχθηκε αποκλειστικά στον εθελοντισμό των κατοίκων του Βενεράτου και τις χορηγίες των επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι γυναίκες του χωριού μαγειρεύουν κάθε μεσημέρι για τους γλύπτες και οι χώροι εστίασης (ταβέρνα Δημήτρης, σουβλατζίδικο Κ. Σταυρουλάκη, ουζερί Κ. Βαρούχα, πιτσαρία) του Βενεράτου δημιουργούν θαυμάσια εδέσματα  τα βράδια για τους καλλιτέχνες.
Δεκάδες νέοι από το χωριό δουλεύουν  για τον πολιτιστικό σύλλογο Βενεράτου και το συμπόσιο. Αυτοί οι νέοι είναι η «ψυχή» της διοργάνωσης.
Μέγας χορηγός του συμποσίου είναι η επιχείρηση Μάρμαρα Καμπουράκη ΑΒΕΕ.
Χρυσοί χορηγοί είναι οι επιχειρήσεις ΛΕΚΑΚΗΣ- ΜΠΕΤΟΚΑΤ, Χωματουργικές Εργασίες Γιώργος Οικονομάκης, A.P. Corpis & Go LTD, MEGAPLAST, Λάμπρος – Γιώργος Α.Ε. Λ. Περβολαράκης – Γ. Κουτσομπός,  Αναψυκτικά ΦΗΜΗ και Anodos plus – υπηρεσίες διαφήμισης.
Αργυροί Χορηγοί του συμποσίου είναι Interexpo Α.Ε. εισαγωγές – αντιπροσωπείες, Ευρωασφάλιση- Πρακτορείο Ασφαλειών Λεωνίδας Περράκης,  Κοσμαδάκης – Από το Αλφάδι έως το Ω, Φαρμακείο Ειρήνη Παπουτσάκη, ο μηχανικός Ιωσήφ Καπελλάκης, η αγροτουριστική μονάδα Villa Kerasia και ο Κρητικός Φούρνος. Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε επίσης από το σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.
Αναδημοσίευση από .ekriktiko.gr
         http://www.ekriktiko.gr/index.php/archives/104074


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου